Evropski gradovi - RIM

 

Rim-glavni grad Italije i regije Lacio. Grad fascinatne lepote, pokrivene patinom prošlih vekova. Smešten na reci Tibar, Rim je nastao pre 28 vekova i sa punim pravom nosi epitet Večnog grada. Po legendi, Rim je osnovao, 753. godine pre nove ere, Romul nakon što je ubio svoga brata Rema. Dvojicu braće othranila je vučica, koja je i danas simbol grada. Nekada je bio administrativni centar moćne Rimske Imperije. Jedan od najpoznatijih simbola Rima je Koloseum, najveći amfiteatar ikada sagrađen u Rimskom Carstvu. Rim je poznat i po veličantvenim trgovima-Piazza Navona, Piazza di Spagna, Campo de' Fiori, Piazza Venezia, Piazza Farnese i Piazza della Minerva. Najizrazitiji predstavnik barokne umetnosti je slavna Fontana di Trevi, delo italijanskog arhitekte Nikole Salvija. Rim se prostire na sedam brežuljaka- Kapitol, Palatin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinal.

 

Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: devizni deo prema tabeli u EUR

(Avio takse uračunate u cenu!)

 

HOTEL  3*- sa doručkom

Polazak - Povratak

03.01
07.01

13.02
17.02

05.03
09.03

19.03
23.03

02.04
06.04

09.04
13.04

17.04
21.04

23.04
27.04

30.04
04.05

01.05
05.05

PAKET ARANZMAN PO OSOBI

369

399

409

409

479

499

535

479

519

519

PAKAT ARANZMAN 1/1 SOBA

468

498

524

524

618

638

684

618

664

664

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd, avio kompanijom Air Serbia, sa dozvoljenih maksimalnih 23 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ručnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.

- Aerodromske i YQ taksa (oko132,1EURpo osobi: LG 4,48 eur, XT 59,62 i YQ taksa(nerefundabilna)koja trenutno iznosi 68EUR - Takse su podložne promeni, do dana polaska na putovanje, plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji.

-Transferi prema programu

-Panoramsko razgledanje grada Rima, u trajanju oko 1 časa i 30 minuta

-Asistencija lokalnog vodiča, na srpskom jeziku, tokom transfera i panoramskog razgledanja grada (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)

-Smeštaj u hotelu 3*, u užem gradskom području Rima, u dvokrevetnim sobama, na bazi 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom. (Tačno ime hotela u kojem će putnici biti smešteni će biti poznat najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje.

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

-Lokalna gradska taksa-plaćanje direktno u hotelu, u gotovini:4 EURpo osobi/po noći-za smeštaj u hotelima 3*;

6 EURpo osobi/po noći-za smeštaj u hotelima 4*;7 EUR po osobi/po noći-za smeštaj u hotelima 5*

-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete

-Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika

-Usluga doručka, poslednjeg dana kod aranžmana sa ranojutarnjim letovima na relaciji Rim-Beograd

 

FAKULTATIVNI IZLETI

  • Vatikan (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) - 45 € odrasli/35 € deca - odlazak metroom, karta uključena u cenu, povratak individualni
  • "Koloseum i Forum" (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) - 40 € odrasli/30 € deca
  • Dominicijaniov stadion i Vicus Caprarius - 25 € odrasli/15 € deca - odlazak metroom, karte uključene u cenu, povratak individualni
  • Tivoli (sa ulaznicom) - 55 € odrasli /45 € deca
  • Pešačko razgledanje grada - 20 € odrasli / 10 € deca
  • Boemska četvrt Trastevere - 15 € odrasli / 10 € deca

 

USLOVI REZERVACIJE:

-Uplata akontacije najmanje 50% ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 25 dana pre puta.

-Potpisan Ugovor o putovanju (putnik koji ugovara putovanje, potpisuje Ugovor lično u prostorijama agencije ili šalje svojeručno potpisan Ugovor putem elektronske pošte) u roku od najviše 48 sati od rezervacije i uplate akontacije;

-Dostavljena slika strane pasoša sa ličnim podacima (za sve učesnike putovanja), u prostorijama agencije ili putem elektronske pošte, u roku od najviše 48 sati od rezervacije i uplate akontacije;

 

PLAĆANJE I USLOVI OTKAZA ZA HOTELE SA SPECIJALNOM PONUDOM

USLOVI PLAĆANJA:

-Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem  kursu Narodne Banke , na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA:

-Gotovinski - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.

-Uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 50% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.

-Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 15 dana pre početka korišćenja aranžmana.

 

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA INDIVIDUALNI ARANŽMAN :

ZA HOTELE SA SPECIJALNOM PONUDOM

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju

- od momenta ugovaranja aranžmana do 31 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 50% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

- od 30 dana do 16 dan pre početka putovanja, zadržava se iznos od 70% od ukupne cene aranžmana.

- od 15 dana pre početka putovanja, do jedan dan pre početka putovanja i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana.

 

 

NAPOMENE

SMEŠTAJ, HOTELSKE USLUGE I PRAVILA – NAPOMENE:

 

-Tačno ime hotela znaće se najkasnije 8 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni.

-Hotelske sobe u većini hotela u Rimu su malih površina: dvokrevetne sobe ukupno do 11m2 sa kupatilom, jednokrevetne ukupno do 9m2 sa kupatilom.

-Cena aranžmana za decu 2-12 godina, u pratnji dve odrasle osobe, u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.

-Cena aranžmana za treću odraslu osobu, smeštaj u pomoćnom ležaju, se dobija na upit.

-Pomoćni ležaj je manji od standardnog-ležaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje. Smeštaj treće osobe ili deteta 2-12 godina u sobi utiče na udobnost boravka (veličina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomoćnim ležajem)

-Kontinentalni doručak je lagani jutarnji obrok, koji se služi u ograničenim količinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, džema ili marmelade, maslaca ili margarina, čaja, filter kafe.

-Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, troškovi telefona, interneta, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara i slično.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se posle 15h00/ datuma početka smeštaja do 10h00 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne može uticati na spratnost; poziciju sobe; površinu sobe; broj sobe; veličinu ležaja, pomoćnog ležaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspoloživosti.

-Turistička vizaza građane Republike Srbije, u okviru turističkog aranžmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je pasoš koji važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u pasošu.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

-Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.

-Broj telefona lokalnog vodiča u Rimu će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

OPIS HOTELA:

 

Smeštaj je u jednom od hotela iz Leonardi lanca hotela ili sličan, koji se nalaze i zoni užeg centra oko Termini stanice. Tačan naziv hotela biće objavljen 5 dana pred put

 

Hotel Daniela 3* www.leonardihotels.com

 

Centralno lociran hotel, na 5 minuta hoda od Manzoni metro stanice u samom centru Rima. Termini stanica je 2 metro stanice udaljena od hotela. Hotel ima recepciju, restoran, terasu na krovu hotela I vrt. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), TV, klima, mini bar, fen, telefon I besplatan bežični internet. Doručak je kontinentalni, samoposluživanje.

 

San Giusto 3* www.leonardihotels.com

 

Nalazi se u neposrednoj blizini Pjaca Bolonja metro stanice. Tri stanice od Terminija i 5 od Koloseuma.Hotel ima recepciju, restoran, terasu na krovu hotela I vrt. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), TV, klima, mini bar, fen, telefon I besplatan bežični internet. Doručak je kontinentalni, samoposluživanje.

 

Siviglia 3* www.leonardihotels.com

 

U srcu grada u blizini Pjaca Republika i metro stanice Policlinico. Hotel ima recepciju, restoran, terasu na krovu hotela I vrt. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), TV, klima, mini bar, fen, telefon I besplatan bežični internet. Doručak je kontinentalni, samoposluživanje.

 

Bled 3* www.leonardihotels.com

 

Nalazi se na 450 metara od metro stanice Manzoni, odakle je direktno povezan sa Španskim stepenicama i Vatikanom. Hotel ima recepciju, restoran, terasu na krovu hotela I vrt. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), TV, klima, mini bar, fen, telefon I besplatan bežični internet. Doručak je kontinentalni, samoposluživanje.

 

Edera 3* www.leonardihotels.com

 

U blizini Parco di Traiano, na svega 5 minuta hoda od Koloseuma. Hotel ima recepciju, restoran, terasu na krovu hotela I vrt. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), TV, klima, mini bar, fen, telefon I besplatan bežični internet. Doručak je kontinentalni, samoposluživanje.

 

Hotel Igea Rome 3* www.hoteligearome.com

 

Odlično lociran hotel u neposrednoj blizini Termini stanice u samom centru Rima. Odlično je povezan sa svim većim znamenitostima gradskim prevozom i odlična je polazna tačka za pešačko razgledanje grada. Hotel ima recepciju, salu za doručak, lobi lounge, besplatan bežični internet. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), klima, telefon, SAT TV, fen, i internet konekcija. Doručak je kontinentalni na bazi samoposluživanja.

 

Hotel Tempio Di Pallade 3* www.hoteltempiodipallade.it

 

U samom centru Rima u neposrednoj blizini Termini stanice nalazi se hotel Tempio di Pallade. Odlično povezan gradskim prevozom sa svim većim znamenitostima. Od aerodrome je udaljen oko 35 km. Hotel ima recepciju restoran I bar Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), telefon, TV, sef, klima I fen. Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

 

 

NAPOMENE:

-Program je individualan. Rezervacija aranžmana se vrši na upit. Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum10 putnika.

-U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguća je realizacija aranžmana uz korekciju cene i korekciju uračunatih usluga.

-Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 15 dana pre polaska na putovanje.

-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza.

-Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

-Organizator putovanja ne može biti odgovoran ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

-U slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)

-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja .

-Agencija Travelland d.o.o. zadržava pravo promene redosleda i sadržaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

-Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadržaj ili redosled fakultativnih izleta i poseta - zbog lokalnih praznika, radova na saobraćajnicama i lokalitetima, štrajkova, saobraćajnog kolapsa, vremenskih prilika.

-U Turskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

PROGRAM PUTOVANJA

RIM

5DANA/4NOCENJA

 

Program putovanja br 1 za polaske: 5 dana / 4 noćenja 13.02.-17.02; 05.03.-09.03; 19.03-23.03; 02.04.-06.04; 09.04.-13.04; 23.04.-27.04.2020;

 

1.dan BEOGRAD-RIM-RAZGLEDANJE GRADA

Individualni dolazak na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 05h00 časova. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Rim u 07h00 časova (let JU530). Dolazak u Rim, aerodrom Leonardo da Vincci-Fiumicino, u 08h35 časova-lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Polazak na panoramsko razgledanje Rima, na srpskom jeziku. Transfer do hotela u Rimu. Smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2.do 4. dan RIM FAKULATTIVNO- VATIKAN - FORUM I KOLOSEUM - TIVOLI - PEŠAČKO RAZGLEDANJE

Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: crkva Svetog Petra i Vatikanski muzeji. Najmanje i verovatno najuticajnije države na svetu, sedište poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru obilaska se mogu videti zbirke antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, sale sa tapiserijama i na kraju obilazak najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra. Potom  Koloseum, Forum Romanum, u okviru kog se obilaze najnačajniji lokaliteti starog Rima poput moćnog Koloseuma, očuvanog svedoka najvećih igara u tadašnje vreme - borbe gladijatora, breg Palatino gde je po legendi vučica odgajila mitske osnivače grada Romula i Rema i foruma centra političkog, društvenog i komercijalnog života starih rimljana. Zatim Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D' Este". U vili je živeo kardinal Hipolit II D' Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Noćenja.

 

5. dan RIM-BEOGRAD.

Doručak. Napuštanje soba do 10h00. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom Leonardo da Vinci-Fiumicino i dolazak dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 20h25 časova-lokalno vreme (let JU535). Dolazak u Beograd u 22h00 časova. Po dolasku u Beograd, pasoške formalnosti, preuzimanje prtljaga i carinska kontrola. Završetak programa.

 

Program putovanja br 2 za polazak: 5 dana / 4 noćenja 03.01.-07.01.2020;

 

1.dan BEOGRAD-RIM-RAZGLEDANJE GRADA

Individualni dolazak na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 16h00 časova. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Rim u 18h00 časova (let JU534). Dolazak u Rim, aerodrom Leonardo da Vincci-Fiumicino, u 19h40 časova-lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Polazak na večernje panoramsko razgledanje Rima, na srpskom jeziku. Transfer do hotela u Rimu. Smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

 

2.-4. dan RIM FAKULATTIVNO- VATIKAN - FORUM I KOLOSEUM - TIVOLI - PEŠAČKO RAZGLEDANJE

Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: crkva Svetog Petra i Vatikanski muzeji. Najmanje i verovatno najuticajnije države na svetu, sedište poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru obilaska se mogu videti zbirke antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, sale sa tapiserijama i na kraju obilazak najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra. Potom  Koloseum, Forum Romanum, u okviru kog se obilaze najnačajniji lokaliteti starog Rima poput moćnog Koloseuma, očuvanog svedoka najvećih igara u tadašnje vreme - borbe gladijatora, breg Palatino gde je po legendi vučica odgajila mitske osnivače grada Romula i Rema i foruma centra političkog, društvenog i komercijalnog života starih rimljana. Zatim Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D' Este". U vili je živeo kardinal Hipolit II D' Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Noćenja.

 

5. dan RIM-BEOGRAD.

Napuštanje soba. Ranojutranji transfer na aerodrom Leonardo da Vinci-Fiumicino i dolazak dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 09h20 časova-lokalno vreme (let JU531). Dolazak u Beograd u 10h55 časova. Po dolasku u Beograd, pasoške formalnosti, preuzimanje prtljaga i carinska kontrola.Završetak programa.

 

 

MOLE SE SVI PUTNIICI DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

 

Opšti uslovi putovanja agencije TRAVELLAND DOO od 25.01.2018. su sastavni deo ovog programa.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete putniku, sa limitom u visini od 300.000,00 €, broj 30000005420, zaključenu dana 24.01.2018. godine koja važi do 24.01.2019. godine sa Milenijum osiguranje a.d.o. Beograd, 11000 Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10 L, MB 07810318, PIB 100002119. Centrala: +381 11 7152 300; Fax: +381 11 7152 306; E-mail: mios@milenijum-osiguranje.rs; Call Centar +381 11 7152 300.

Travelland d.o.o., Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010.       PROGRAM br. 18 važi od 06.12.2019.