Evropski gradovi

 

BERLIN

 

Berlin je grad prepun istorije, što se ogleda u mnogobrojnim muzejima i naravno ostacima samog zida. On je samo jedan od sjajnih spomenika koji mogu privući sve ljubitelje istorije. Daleko od toga da Berlin nije savremen grad, naprotiv, to je mesto koje pulsira modernim veselim duhom i poziva i prihvata sve, bez obzira na to odakle dolaze i šta vole. U njemu se mogu kupiti razne zanimljive stvari, a nudi i sjajnu hranu posetiocima, bez obzira da li vole da sednu u neki restoran međunarodne hrane ili posete pijace. Ovo je ujedno i mesto u kome nikada nije dosadno, bilo da se ispija pivo u predivnim baštama ili kreće u celonoćnu avanturu po žurkama širom grada.

Cena aranžmana po osobi 4DANA/3NOĆENJA , u dvokrevetnoj sobi

 

HOTELI U BERLINU

USLUGA

TIP SOBE

NOVEMBAR

08.11-11.11.2019

4 DANA / 3 NOĆENJA

NOVEMBAR

14.11-17.11.2019

4 DANA / 3 NOĆENJA

NOVEMBAR

21.11-24.11.2019

4 DANA / 3 NOĆENJA

HOTEL 3*

ND

 

STANDARDNA SOBA

 

OD 329 €

OD 349 €

OD 349 €

HOTEL 4*

ND

 

STANDARDNA SOBA

OD 349 €

OD 369 €

OD 369€

 

Legenda tabele:

ND-nocenje sa doruckom

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD- BERLIN

Dolazak na aerodrom "Nikola Tesla" dva sata pre poletanja aviona. Indivudualno čekiranje na let. Po sletanju na aerodrom "Tegel", individualan transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Berlin, glavni grad Nemačke, ističe se raznolikošću pojava, bogatim kulturnim životom, istovremeno i opuštenim životnim stilom. Berlin postavlja najnovije trendove u životnim stilovima, muzici i umetnosti. Inspirisani neprevaziđenom kreativnošću sve više umetnika iz celog sveta dolazi u Berlin i čini ga time jednom od najuzbudljivijih mesta u Evropi.Noćenje.

2. – 3. dan BERLIN

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Znamenitosti Berlina pričaju istoriju cele jedne nacije od Brandenburške kapije pa do sedišta saveznog kancelara. U glavnom gradu Nemačke nalaze se sve najznačajnije zgrade Vlade. Berlin je grad umetnosti, umetnika i muzeja. Preko 170 muzeja - među njima je i čuveno muzejsko ostrvo - prikazuju blaga čitavog sveta, tri velike operske kuće sa svojim zapaženim postavkama opera i baleta, čine Berlin središtem ljubitelja klasike iz čitavog sveta. Za zabavu po svačijem ukusu brinu i brojna pozorišta, varijetei, revijalna pozorišta i brojni kabarei.Noćenje.

4. dan BERLIN – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Individualan transfer na aerodrom "Tegel". Polazak aviona za Beograd. (Kraj usluga)

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

--Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Berlin low cost avio kompanijom Easy Jet, aerodromske takse uključene u cenu

--Ručni prtljag dimenzije 56cmx45cmx25cm

--Smeštaj u odabranom smeštajnom objektu na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)

--Troškovi organizacije putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

--Individualan transfer aerodrom-hotel aerodrom

--individualno zdravstveno osiguranje

--čekirani/bagažni prtljag 15kg od 29 eura po pravcu

--obroke I piće na letu

--fakultativni izleti

--individualni troškovi

 

NAPOMENA:

--Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife

--Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije! Ponuda smeštaja zavisi isključivo od raspoloživosti kapaciteta iz rezervacionog sistema. U slučaju da u navedenim objektima nema mesta moguće je realizovati putovanje uz doplatu.

 

DOPLATE:

--za 1/1 sobu na upit

--čekirani prtljag 15kg 29 eur po pravcu, 20 kg 35 eur po pravcu (plaća se prilikom rezervacije)

Nakon rezervacije i uplate, doplata za prtljag se može izvršiti po višoj tarifi, zato preporučujmeo da klijenti količinu prtljaga rezervišu prilikom uplate rezervacija.

U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu. Moguće uz doplatu tokom leta.

 

PLAĆANJE I USLOVI OTKAZA ZA HOTELE SA SPECIJALNOM PONUDOM

USLOVI PLAĆANJA:

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke,  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, dok je ostatak podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

--gotovinski - uplata avansa od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje.

--uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 60% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 25 dana pre polaska na putovanje. Troškovi međunarodnog zdravstveno osiguranje se u celosti uplaćuju 7 dana pre početka korišćenja aranžmana.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata Objašnjenje za doručak u hotelima: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena okodostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

 

NAPOMENE U VEZI TRANSFERA:

Kako je individualan transfer u pitanju preporuka za putnike je da koriste gradski prevoz koji je u Berlinu odlično organizovan ili taksi:
S-Bahn: linije S45 i S09

Autobusi: SXF1, X7, 162, 163, 171, N60, N70
Navedene informacije informativnog su karaktera.

 

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA INDIVIDUALNI ARANŽMAN :

ZA HOTELE SA SPECIJALNOM PONUDOM

Ukoliko putnik otkaže ugovor o putovanju:

--od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana do 34 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 60% ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i/ili troškova smeštaja.

--od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmanaod 33 dan do 26 dana pre početka putovanja, zadržava se iznos od 75% od ukupne cene aranžmana, na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

--od momenta rezervacije i ugovaranja aranžmana od 25 dana pre početka putovanja do 1 danpre početka putovanja, i na dan putovanja: zadržava se 100% od ukupne cene aranžmana na ime troškova izdavanja avio karte i troškova smeštaja.

 

NAPOMENE

SMEŠTAJ, HOTELSKE USLUGE I PRAVILA - NAPOMENE:

--Cena aranžmana za decu do 12 godina, treću odraslu osobu i jednokrevetnu sobu se dobija na upit.

--Smeštaj dece do 12 godina je u zajedničkom ležaju sa dve odrasle osobe.

--Pomoćni ležaj za odraslu osobu je postojeći ili pomoćni ležaj - manji je od standardnog (na rasklapanje, metalne ili drvene konstrukcije ili fotelja/sofa na rasklapanje).

--Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja, sofe, fotelje i pomoćnog ležaja. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo služba recepcije, po dolasku u hotel.

--Navodi o sadržaju odredjenih usluga ili sadržaja koje pruža smeštajni objekat, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Ne podrazumeva se konzumaciju pića iz mini bara ili mini frižidera u hotelskoj sobi ili smeštajnoj jedinici, gledanje pojedinih TV kanala u smeštajnoj jedinici, korišćenje usluge masaže, spa centra, saune, đakuzija, fitnesa, parnog ili turskog kupatila, sefa, telefona, interneta, sportova na vodi-motorizovanih i nemotorizovanih, ishrana i piće u barovima i restoranima a la carte, depozit za peškire, korišćenje sportskih terena, najam opreme, reketa i loptica za tenis, korišćenje usluge hemijskog čišćenja, peglanja i pranja veša, parkinga, garaže i slično. Doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih hotelskih usluga. Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.

--Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se od 15h00/ datuma početka smeštaja do 11h30 poslednjeg dana smeštaja, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 11h30 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

--Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili više sadržaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i slično.

--Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadležnost lokalnih inspekcijskih organa.

--U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je "dress code" za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće)

--Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.

--Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se može ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povraćaj depozita. Isti može biti umanjen za neplaćene troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Povraćaj depozita u gotovini se vrši prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je plaćanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povraćaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.

--Pansion (Guesthouse) je nekategorisan smeštajni objekat (u privatnoj kući ili manjoj zgradi) namenjen gostima koji se opredele za ekonomičan (budžet) i skroman smeštaj.

 

 

OPIS HOTELA:

HOTELI U BERLINU

 

City Hotel am Kurfürstendamm 3*

Adresa: Kurfürstendamm 173, Charlottenburg-Wilmersdorf, 10707 Berlin, Nemačka

Opis: Ovaj hotel sa 3 zvezdice nalazi se u šoping ulici Kurfirštendam, u centru zapadnog Berlina. Nudi moderne sobe, dnevni doručak na bazi švedskog stola i odličan pristup javnom prevozu. Sobe hotela City am Kurfürstendamm sadrže TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Recepcija radi 24 sata dnevno. Doručak služi se svakog jutra u hotelskom restoranu.

 

 

Holiday Inn Express Berlin City Centre West 3*

Adresa: Kurfürstenstr. 78, Mite, 10787 Berlin, Nemačka

Opis: Hotel Holiday Inn Express Berlin Centre West smešten je na 7 minuta hoda od stanice metroa Vitenbergplac. Pored hotela staje autobus br. 100 koji saobraća direktno do većine čuvenih znamenitosti u Berlinu, uključujući Rajhstag i Brandenburšku kapiju.Sve sobe sadrže flat-screen TV, aparat za čaj/kafu i moderno kupatilo. Besplatan bežični internet dostupan je u celom hotelu.

 

Best Western Hotel Am Spittelmarket 4*

Adresa:Neue Grünstraße 28, Mitte, 10179 Berlin, Germany

Opis; Hotel se nalazi na oko 15 minuta setnje od muzeja i 10 minuta voznje metroom od Alexanderplatz Squara , 150m od hotela nalazi se metro stanica Spittelmarkt . Svaka soba ima bezicni internet , sef, radio, budilnik, kupatilo (tuš/WC), TV, telefon . Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

Leonardo Hotel Berlin Mitte 4*

Adresa, Bertolt Brecht Platz 4, Mitte 10117 Berlin

Opis;Hotel se nalazi na 100 metara od Fridrhstrasse.Sve sobe sadrže flat-screen TV, aparat za čaj/kafu i moderno kupatilo. Besplatan bežični internet dostupan je u celom hotelu.Recepcija radi 24 sata dnevno. Doručak služi se svakog jutra u hotelskom restoranu.

 

NAPOMENE:

--Program je individualan. Rezervacija aranžmana se vrši na upit. Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 2 putnika.

--Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 15 dana pre polaska na putovanje.

--Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 3 radna dana od momenta rezervacije i uplate akontacije.

--Promena datuma putovanja, kao i promena smeštajnog objekta, smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza, prema posebnim uslovima otkaza aranžmana ovog programa

--Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Nemesis travel d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.

--Broj telefona lokalnog vodiča ili predstavnika ino partnera na destinaciji će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

--Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju ODMAH se obratiti predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report).

--Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta I poseta - čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. U slučaju primedbi i žalbi ODMAH se obratiti lokalnoj agenciji, organizatoru fakultativnih izleta i poseta.

--Opisi plaža su generalni - ne podrazumevaju deo ulaska u vodu i morsko dno (može biti peščano, stenovito, šljunkovito, sa koralnim grebenom i sl).

--Na destinaciji ne vladaju bolesti epidemioloških razmera, prethodna vakcinacija nije potrebna.

--Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja.

--Putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

--U slučajevima da putnici sa sobom nose obimnu fotografsku opremu ili opremu za ronjenje, preporučuje se da o tome unapred obaveste Organizatora putovanja i da pripreme listu opreme sa opisom i serijskim brojevima, kako bi procedura po dolasku na aerodrome kraće trajala. Video zapisi i filmovi moraju da budu prijavljene nadležnim carinskim organima na aerodromu, u cilju dobijanja odobrenja za njihovo unošenje.

 

MOLE SE SVI PUTNICI DA PROVERE TAČNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

 

Opšti uslovi putovanja agencije NEMESIS TRAVEL DOO od 25.01.2019, su sastavni deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima Polisu osiguranja garancije putovanja za slučaj insolventnosti i radi naknade štete putniku, sa limitom u visini od 300.000,00 €, broj 228764 sa milenijum osiguranjem a.d.o. Beograd, 11000 Beograd,

 

NEMESIS TRAVEL d.o.o., Licenca OTP 263/10, izdata resenjem BT 685/10, 16.02.2010       

 

Program br 1 važi od 30.08,2019